pondělí 7. března 2016

Before I Die: Travel

Hi people!
Přemýšlela jsem, že bych zavedla takovou, řekněme.. rubriku, která bude obsahovat pár článků a bude se jmenovat Before I Die - tedy v překladu Než Zemřu. Nebudu to brát tak doslovně. Budou to články o tom, co bych chtěla stihnout v mládí, kdy budu ještě plná síly a energie a hlavně bez závazků. 
První - tedy dnešní - článek bych chtěla věnovat cestování, respektive zemím, které bych chtěla navštívit a proč. Ale teď už se nebudeme zabírat přílišnými detaily a hurá na článek!


Travel



Jedním z míst, kam bych se chtěla v budoucnu podívat je Amsterdam. Chtěla bych tam jet, protože bych chtěla navštívit Dům Anny Frankové. O Anně Frankové jsem se dozvěděla na jedné z hodin literatury na základní škole a zaujal mě její příběh a také smutný osud její rodiny. Anna byla německá židovka, která se se svojí rodinou během druhé světové války ukrývala právě v jednom z domů v Amsterdamu.
Také bych tam chtěla jet proto, protože jsem vášnivá fotografka a myslím si, že hlavní město Nizozemí je jako stvořené pro objektivy fotoaparátů.





Dalším mým snem je Londýn. V Londýně jsem byla jednou se školou, když mi bylo 13 let. Ano, výlet to byl moc hezký, ale už si z něj ani moc nepamatuji, protože jsem to nebrala tak vážně jako bych to brala teď. Dle mého názoru je Londýn jedním z nejhezčích a nejnavštěvovanejších hlavních měst Evropy. Je proslulý svými červenými telefonními budkami nebo také taxiky zvané Black cab.




Mezi má snová města, která chci navštívit patří samozřejmě i Pařiž. Četla jsem knihy Polibek Pro Annu a Jen jeden den, které se odehrávají právě v Paříži. Chtěla bych někdy zažít takovou tu romantickou idylku v kavárně, samozřejmě s kávou a nějakým tím dortíkem a dívat se přitom na noční, osvětlenou Eifellovu věž. Ano, asi si říkáte "Ta holka má vážně přehnaný nároky", ale snít můžu, no ne?



Do dalších z mých vysněných destinací patří Norsko. Láká mě svým chladným podnebím. Také naprosto zbožňuji norské vzory.



Další zemí je Itálie. Jelikož jsem milovníkem italského jídla, například miluji salát s mozarellou, rajčaty, olivami a olivovým olejem, musím nezbytně Itálii navštívit. Chtěla bych se podívat do romantických Benátek, na Šikmou věž do Pisy,v Římě to také nemusí být špatné a projít pěšky stát se mi také v běžném životě nepodaří. Vatikán, který leží v Římě má totiž přibližně jen 44 ha.


Tohle bude pro dnešek asi všechno. V komentářích mi můžete zanechat Váš seznam TOP zemí a já se s vámi rozloučím.
Good luck in next days,
Péťa







1 komentář:

  1. Všechny místa, která jsi zmínila, bych také moc ráda viděla. :D V Londýně, Paříži a Itálii jsem už byla, ale doufám, že pojedu znovu. :D
    -crazyjull.blog.cz

    OdpovědětVymazat