sobota 16. dubna 2016

Chocolate muffins


Hi people!
Jelikož jsem se nějak zažrala do toho pečení, mám tu pro vás další recept! Dnes jsem pekla muffiny a předem se omlouvám, že jsem neudělala "fotodokumentaci" ingrediencí. Nějak jsem byla líná a bylo to celé tak nějak spontánní rozhodnutí. Vyfotila jsem pouze výsledek a to ještě ke všemu na svůj telefon. Ale i tak to nevypadá špatně. Musím se přiznat, že to jsou snad moje nejpovedenější muffiny co se týče vzhledu. Ale pozor! Chuťově jsou taky výtečné. Tak abychom se do toho pustili, ne? Recept jsem našla opět na pinterestu a překládala jsem ho z angličtiny. Předem se omlouvám za místy kostrbatý překlad.


Ingredience: (12 porcí)

  • 360 g (3 hrníčky) hladké nebo polohrubé mouky (já použila špaldovou mouku)
  • 3 1/2 čajové lžičky prášku na pečení
  • 1/2 čajové lžičky soli
  • 2 vejce pokojové teploty
  • 180 g (3/4 hrnečku + 2 polévkové lžíce) cukru krystal
  • 240 ml (1 hrnek) mléka
  • 100 ml oleje (nechtěně jsem sáhla vedle a použila olivový, ale chuťově ho v muffinu necítím)
  • 1 čajová lžička vanilkové esence
  • 260 g čokolády nalámané, nasekané nebo nastrouhané


Postup:

  1. Předehřejte troubu na 220 stupňů Celsia. Vystříkejte formu na muffiny sprejem na pečení.
  2. Ve velké míse smíchejte mouku, prášek na pečení a sůl.
  3. V druhé míse smíchejte vajíčka a cukr. Přidejte mléko olej, vanilkovou esenci a dobře promíchejte
  4. Přelijte mokré ingredience (krok 4) do suchých (krok 2) a smíchejte. Vznikne vám takové řidší těsto.
  5. Přidejte čokoládu.
  6. Naplňte formu na muffiny těstem. Dejte do trouby, která je předehřátá na 220 stupňů Celsia a pečte 5 minut. Potom snižte teplotu na 190 stupňů Celsia a pečte po dalších 15 - 20 minut nebo do té doby, než chytne vršek muffinů lehký bronz.
  7. Před podáváním nechte vychladnout.

Recept opět není nijak složitý. Doufám, že vám vaše muffiny budou chutnat.
Good luck in next days,
Péťa :)

















Žádné komentáře:

Okomentovat